BÉT: 0,58 százalék, a bűvös szám

A BÉT indexe a vezető nemzetközi mutatókénál jóval szerényebb, 0,2 százalékos csökkenéssel 7 381,17 ponton fejezte be a kereskedést. A forgalom az elmúlt időszakban megszokott szinten maradt, a börzén 4,2 milliárd forint értékben születtek kötések.
Ádám Viktor, 2003. március 20. csütörtök, 17:15
Fotó:

A legnagyobb, százmillió forint feletti forgalmú részvények közül az a kettő, amely erősödött, egyöntetűen 0,58 százalékos drágulást produkált. E körbe tartozott az OTP, amely 2 255 forinton zárt, és az Egis, amely 6 940 forinton várja a holnapi nyitást. Pontosan ugyanekkora csökkenést mutattak fel a Mol-részvények, amelyek 5 100 forinton landoltak. A Richter eközben 1,1 százalékkal 14 285 forintra esett, a Synergon kurzusa az 502 forintos árfolyamon létrejött 265 ezer darabos önkötés ellenére is a megelőző napi zárószinten, 493 forinton állapodott meg. A szerdai egyik nagy nyertes, a Zalakerámia 1,3, a másik, a Pannonplast pedig 0,9 százalékos negatív korrekcióval zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK