BÉT: 7 000 forint alá zuhant az Egis

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX pénteken 7 200 pont alá is benézett, zárásra azonban kevéssel felette zárt. A blue chipek vegyesen zártak, az Egis kurzusa pedig újabb zuhanás után 7 000 forint alá került.
Kummer Krisztián, 2003. február 28. péntek, 16:59
Fotó:

A hét utolsó napja forgalom szempontjából átlagos volt a pesti börzén, közel ötmilliárd forint értékben születtek kötések. A BUX egész nap szűk, hatvan pontos sávban mozgott, zárásra 40,04 pontot vagyis 0,55 százalékot veszített és 7 212,14 ponton zárt; a mutató 1,3 százalékkal gyengült a múlt hét végi szintjéhez képest.
A részvények közül egyedül a Mol forgalma haladta meg az egymilliárd forintot, az olajipari papír árfolyama azonban 1,6 százalékkal 4 875 forintra süllyedt. A Matáv sem úszta meg a besszt: kurzusa 1,3 százalékkal csökkenve 736 forinton landolt. Az OTP és a Richter árfolyama viszont egyaránt 0,4 százalékkal nőtt, így előbbié 2 204, utóbbi pedig 13 850 forinton állapodott meg. Az Egis második napját zárta jelentős mínuszban; a gyógyszeripari papír árfolyama a mai 6,2 százalékos csökkenést követően 6 940 forintra módosult. Az IEB-részvény ezzel szemben tovább erősödött, igaz pénteken csak két forinttal, azaza 0,1 százalékkal, így kurzusa 1 952 forintról várja a hétfői nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK