Kedden a Budapesti Értéktőzsdén jelentős több, mint 6 milliárd forintos forgalom volt tapasztalható. A BUX folyamatosan gyengült, zárásra mintegy 242 ponttal esett, és 7 382,93 ponton állt meg. A legnagyobb fogalmat a Mol részvényeivel bonyolították. Az olajipari cég papírja 2,3 százalékot veszített értékéből, árfolyama 5 250 forintra módosult. A Matáv-részvény is viszonylag kisebb árfolyamveszteséggel úszta meg a besszt: kurzusa 1,9 százalékkal zuhant és 810 forintos kurzuson fejezte be a kereskedést. Nem volt ilyen szerencsés az OTP papírja, mely 5,1 százalékot gyengült és 2 060 forinton állt meg. A gyógyszeripari cégek papírjai sem úszták meg a besszt. A Richter árfolyama 4,9 százalékot esett, és 12 755 forinton állapodott meg. A rivális Egis részvénye 1,7 százalékot veszített értékéből és 12 300 forintos árfolyamon zárt. A zuhanás ellenére is 15,6 százalékot emelkedett a százmilliós önkormányzati megrendelést elnyert econet.hu részvénye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!