A zárás előtt fél órával látott napvilágot a floridai bíróság döntése, mely szerint szavazatok kézi újraszámlálásának eredményét nem kell beszámítani a végeredménybe. A New York-i börze pozitívan értékelte a hírt, hiszen így már a hét végére lezárulhat az amerikai elnökválasztás. A tengerentúli emelkedés a DAX-nak és a BUX-nak is jót tett, ráadásul a nemzetközi börzéken később bekövetkezett korrekcióból a BÉT a korábbi zárás miatt kimaradt. A budapesti tőzsdeindex így 1,62 százalékos emelkedéssel 7 791,11-en fejezte be a napot. A közelgő Antenna-kibocsátás nagy volumene viszonylag alacsony árat eredményezhet, így a befektetők igyekeztek megszabadulni részvényeiktől. Ennek nyomán a papír 4,4 százalékos esés után 6 300-on landolt. A BorsodChem árfolyama ma is 7 200-on zárt, a teljes BÉT-forgalom 39 százalékát produkáló Matáv pedig 2,92 százalékkal 1 270-re emelkedett. Az OTP csupán 0,80 százalékkal 13 890-re drágult, a TVK pedig 5 715-ön (+0,62) zárt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!