A börze forgalmának egyharmadát a délelőtt 5 555 forintig dráguló, majd a kereskedést a pénteki záróértéktől 0,3 százalékkal elmaradó, 5 360 forinton befejező Mol-részvények adták. Bár a Deutsche Telekom hitelbesorolását alaposan lerontotta a Goldman Sachs, Matáv-papírok kiemelkedően teljesítettek. A hazai távközlési cég részvényei - viszonylag szerény forgalom mellett - 2,7 százalékkal 847 forintra drágultak, míg az OTP 1,4 százalékkal 2 305 forintra izmosodott. Gyógyszerfronton az Egis 2,3 százalékkal 13 400 forintra emelkedett, a Richter 1,1 százalékos többlettel 14 200-on zárt, miközben nap nyertese a 170 forintos szintet 7,6 százalékos drágulással elérő Humet lett. Szárnyaltak a technológiai papírok is, az econet kurzusa 5,1, a Synergoné pedig 4,6 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!