BÉT: a Mol és a Matáv kimaradt a jóból

A BÉT indexe délutánra magára talált, s a nemzetközi trend ellenében mintegy egyharmad százalékos emelkedéssel 8 208,9 ponton fejezte be a kereskedést. Az általános pozitív korrekcióból a Mol és a Matáv kimaradt. A parkett forgalma elmaradt a tegnapitól, a börzén 6,4 milliárd forint értékben születtek kötések.
Ádám Viktor, 2002. május 30. csütörtök, 17:19

A BUX-ot főként a 2,6 százalékkal 2 340 forintra dráguló OTP húzta fel, de jól szerepeltek a nagy gyógyszergyártók részvényei is. A Richter 1,2 százalékkal 16 300 forintra kúszott fel, az Egis pedig 3,5 százalékos megugrást követően 15 000 forinton zárt, miközben a Humet 4 százalékkal 48 forintra zuhant. A tőzsdemutatót leginkább a Matáv 2,8 százalékos, 940 forintos záróárat eredményező esése fékezte, de negatívan hatott a Mol 0,8 százalékos süllyedése is, melynek révén az olajpapír 5 025 forinton fejezte be a mai tőzsdenapot. A vegyipari részvényeket illetően a tegnapi események fordítottja következett be, vagyis ezúttal a TVK produkált komoly negatív korrekciót, árfolyama 3,9 százalékkal 3 555-re olvadt, a BorsodChem viszont erősödött, azaz 2,1 százalékkal 4 800 forintra drágult.
A technológiai részvények nemzetközi piacokon tapasztalható esése a pesti börzén is érezteti hatását, a legnagyobb pofont a Synergon kapta, a papírok kurzusa 12,3 százalékos zuhanással 640 forinton landolt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK