A BUX-ot főként a 2,3 százalékos drágulással 15 395 forinton záró OTP húzta fel, de jelentős támaszt adott a forgalom mintegy kétötödét kitevő Matáv-részvények másfél százalékos, s 899 forintos záróárat eredményező emelkedése is. A Richter 1,2 százalékkal 15 720 forintra erősödött, miközben az Egis 0,1 százalékkal 11 000 forintra gyengült, a Mol pedig másfél százalékos negatív korrekciót követően 4 730-on landolt. Az eredményvisszaesésről beszámoló Rába papírjai 1,4 százalékkal 1 715 forintra süllyedtek, a várakozásoknak megfelelő veszteséget felmutató, s szlovákiai akvizíciós terveket felvázoló Synergon részvényei ugyanakkor 2,3 százalékkal 568 forintra emelkedtek. A nap nyertese a délután 17 százalék feletti pluszban is lévő, a kereskedést végül 13 százalékos emelkedéssel 260 forinton befejező econet.hu lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!