A BÉT 4,4 milliárdos forgalmából mintegy 30 százalékkal részesedő Matáv-részvények kurzusa 1,1 százalékkal 717 forintra süllyedt, míg a Mol-árfolyam 1,4 százalékos veszteséget követően 4 830 forinton állapodott meg. A gyógyszerrészvények is a vesztes oldalra kerültek: a Richter 1 százalékkal 14 005 forintra gyengült, az Egis pedig 1,3 százalékkal 6 810 forintra esett. A blue chipek közül a legnagyobb veszteséget a 2,8 százalékos zuhanás után 2 193 forinton landoló OTP szenvedte el. A Rába papírjai drágultak, 1,4 százalékkal 1 065 forintra, a részvényesek talán annak örültek, hogy a cégben 11,2 százalékos részesedéssel rendelkező győri önkormányzat menesztené a vállalat vezérigazgatóját. Az Elmü-papírok árfolyamára (+3,7 százalék, 14 000) az hatott kedvezően, hogy miután az áramszolgáltató többségi tulajdonosa, az RWE Plus AG cégben birtokolt 55,25 százalékos tulajdoni hányadát átruházta a 100 százalékban tulajdonában lévő, RWE Plus Beteiligungsgesellschaft Zentrale mbH. portfolió-kezelő társaságra, ez utóbbi várhatóan kénytelen lesz nyilvános vételi ajánlatot tenni. A nap nyertese - szerény, 1,26 millió forintos forgalom mellett - a Humet lett, a részvény limittel, azaz 15 százalékkal szökött feljebb és 146 forinton várja a holnapi nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!