A blue chipek közül egyetlen kivételként közel két százalékos drágulással folytatta menetelését a Matáv. A napközben 650 forinton is forgó, s a börze mai forgalmának több mint felét adó távközlési papír 628-on zárt. A közel négy százalékos esést is felmutató Mol a kereskedés végére magához tért, a 3 730 forintos záróár már mérsékeltebb, 0,7 százalékos csökkenést takart. Több mint 3 százalékkal zuhant ugyanakkor az OTP és a Richter kurzusa: a bankpapír árfolyama 3,7 százalékkal 13 950 forintra, a gyógyszergyártóé 3,2 százalékkal 15 530-ra esett, miközben az Egis gyakorlatilag stagnált, s 12 100 forinton zárt. A drágulást produkálók szűk csoportját gyarapította még a Graboplast, a papírok kurzusa 3,6 százalékkal 1 311 forintra ugrott fel, míg a Pannon-Flax 9,9 százalékkal 500 forintig száguldott. Ez utóbbi háttérében vélhetőleg az áll, hogy a cég érdekeltségébe tartozó Betonútépítő Nemzetközi Rt. átutalta a több mint 300 kishitelezőjét megillető összegeket, vagyis sikeres lett a csődegyezség, ami jótékony hatást gyakorolhat a Pannon-Flax a konszolidált mérlegére is, s a saját tőke az év végére újra jelentősen meghaladhatja a jegyzett tőkét.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!