A Budapesti Értéktőzsdén a hét első napján alig 4,3 milliárd forint értékben születtek kötések. Bár a BUX napközben 68 pontos mínuszban is állt, zárásra visszatornázta magát a pozitív sávba, és 41,66 ponttal azaz 0,5 százalékkal erősödve 7 667,99 ponton zárt. Az OTP-részvény kurzusa, miután a cég a múlt héten eladott majd visszavásárolt jónéhány sajátrészvényt, hétfőn az általános erősödés ellenére csökkent: 0,3 százalékos esés után 2 250 forinton állt meg. A legnagyobb - mintegy 1,8 milliárd forint - értékben a Mol papírjai forogtak a parketten, az olajipari cég részvényének árfolyama 0,3 százalékkal hízott és 5 250 forinton zárt. A Matáv papírjaira kevesebb, mint fél milliárd forintban születtek kötések, ám árfolyama így is 1,8 százalékos emelkedést produkált és 855 forinton landolt. A Richter-papír kurzusa 0,8 százalékot hízott, és 12 705 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!