BÉT: az OTP-Matáv páros nyolcezer alá vitte a BUX-ot

Nyolcezer pont alatt nyitott ma a BÉT indexe, s a nap folyamán csak rövid időre tudott e lélektani határ fölé kerülni. A BUX-ot főként az OTP és a Matáv gyengítette, s végül 1,2 százalékos veszteséggel 7 977,9 ponton zárt. A parkett forgalma a héten megszokottnál élénkebb volt, ám ez kizárólag az OTP-re született nagy volumenű kötéseknek volt betudható, hiszen a bankpapírokból több mint ötmilliárd forintnyi fordult meg a börzén.
Ádám Viktor, 2002. június 7. péntek, 17:50

Az OTP részvényei 2 160 forintig estek, a délutáni korrekció nyomán 2 190 lett a záróárfolyam, ami a csütörtöki szinttől 2 százalékkal marad el. A Matáv árfolyama 1,2 százalékkal 894 forintra csökkent, a Mol kurzusa pedig 0,4 százalékkal 4 975-re süllyedt. Gyengén szerepeltek a gyógyszergyártók részvényei, a Richter 0,9 százalékkal 16 050 forintra gyengült, az elmúlt időszakban jól szereplő Egis 2,7 százalékos negatív korrekciót követően 15 100 forinton zárt, a Humet pedig 10,2 százalékkal 44 forintra zuhant - napközben az áresés miatt le is állt a Humet kereskedése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK