A BÉT mutatóját főként az 1,7 százalékkal 2 234 forintra zuhanó OTP-részvények húzták le. Ma egyébként csupán a bankpapírokból született egymilliárd forint feletti forgalom, az utána következők 800 millió körüli értéket produkáltak. A Matáv több mint fél százalékkal 905 forintra süllyedt, a Mol 1,6 százalékkal 4 995 forintra esett. A gyógyszergyártók vegyes képet mutattak, hiszen míg a Richter 0,6 százalékkal 16 200 forintra gyengült, addig az Egis - nagyobb forgalom mellett - 3,5 százalékkal 15 515 forintra ugrott. Kiemelkedő forgalmat produkált a Pannonplast, a börzén több mint 200 millió forint értékű részvény fordult meg, ám ennek közel kilenctizedét a társaság sajátrészvény-vásárlása adta, az eladó a Karsai Holding volt. A műanyagipari cég papírjai 2 százalékkal 2 180 forintra estek. A vegyipari duó tovább erősödött, a TVK kétharmad százalékkal 3 830 forintra, a BorsodChem viszont 4 százalékkal 5 205 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!