A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX szerdán 124 ponttal, vagyis 0,9 százalékkal emelkedett és 14 318 ponton zárt. A mutató napközben 14 055 ponton is járt, ám délutánra összeszedte magát. A vezető részvények közül az OTP húzta leginkább a BUX-ot, hisz a hitelintézeti papír 1,6 százalékkal hízott és 5 395 forinton állt meg. A Mol 0,7 százalékkal növelte értékét, fél ötkor 12 540 forinton állapodott meg. A gyógyszeripari "nagyok" is jó napot zártak: az Egis és a Richter 1,9 és 0,6 százalékkal növelte értékét, így előbbi 10 900, utóbbi pedig 22 885 forinton fejezte be a napot. A Matáv ellenben kimaradt a rallyból, árfolyama 785 forinton stagnált. A BorsodChem nagy forgalom mellett fél százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!