Pénteken a BÉT-en az adásvételek összértéke alig haladta meg a 11 milliárd forintot, ami az éves átlagforgalom kevesebb, mint 40 százaléka. A BUX - különösen délután - viszonylag szűk, alig száz pont széles sávban ingadozott, melyből csak a zárásban történt néhány lekötés tudta kitolni. Az egész nap a pozitív tartományban tartózkodó index végül 0,2 százalékos veszteséggel 21371 ponton zárt. Említésre méltó, hogy a decemberi indexhatáridő jegyzése eközben közel fél százalékkal emelkedett.

Bár a legnagyobb forgalommal természetesen pénteken is az OTP papírjai büszkélkedhettek, a figyelem mégis sokkal inkább a gyógyszerpapírok felé irányult. A nyári állóvizet ugyanis felkavarta a legfrissebb Morgan Stanley elemzés, mely az Egist elképesztő célárral felüsúlyozásra, a Richtert pedig a piaci árnál alacsonyabb célárral alulsúlyozása javasolta. A tőzsde követte is az amerikai elemzés tanácsait, melynek köszönhetően a kisebbik gyógyszergyár részvényei a nap legnyagobb részében bő öt százalékos pluszban, a nagyobbik papírjai pedig szerény mínuszban tartózkodtak. Zárásban mindkét részvényből jelentőseb mennyiséget öntöttek a piacra, mely az Egis jegyzését plusz két és fél százalékig, a Richterét pedig mínusz 1,8 százalékig szorították le.

Az OTP erejéből csak a nap elején futotta némi erősödésre, de a kurzus nem tudott kilépnie bankadó tervezett bevezetéséről szóló bejelentés óta jellemző 5050-5200 forintos sávból. Pénteken is az 5150 forintos szintről már lefelé fordult az árfolyam, majd a sáv alsó széléről felpattanva 5100 fornitra kúszott vissza. A vezető részvények közül az 1,1 százalékkal dráguló Telekom teljesített legjobban, a Mol papírok stagnáltak.
A csütörtökön az Allinaz Bank megvásárlásáról beszámoló FHB árfolyama a nap legnagyobb részében stagnált, ám egy a zárásban érkezett ajánlat 3,3 százalékot taszított lefelé a jegyzésen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!