BÉT: csak a Mol esett

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 53,70 ponttal, vagyis 0,73 százalékkal emelkedve 7 359,66 ponton zárt. A blue chipek közül a Mol árfolyama minimális mértékben csökkent, míg a Matávé stagnált.
Kummer Krisztián, 2003. február 24. hétfő, 16:59
Fotó:

A pesti börze forgalma hétfőn átlagos volt, 5,3 milliárd forint értékben születtek kötések. A legnagyobb népszerűségnek az OTP papírja örvendett (az összforgalom közel 40 százalékát mondhatta magáénak), miután a hitelintézet közeledését hivatalosan is kikosarazta a Banca Romaneasca legfőbb tulajdonosa. A befektetőket nem keserítette el a hír; az OTP részvényének kurzusa 2,2 százalékkal 2 218 forintig emelkedett. A Matáv-papír, annak ellenére, hogy egész nap a negatív oldalon állt, zárásra visszakűzdötte magát pétenki zárókurzusára, azaz továrra is 775 forintot ér. A Richter részvényének árfolyama 1,3 százalékkal 13 700 forintig hízott; az Egisé viszont az egész napos jó szereplés ellenére zárásra 0,6 százalékkal 7 700 forintra esett. A Mol papírja volt az egyetlen a blue chipek közül, melynek kurzusa csökkent. Az olajipari részvény alig 5 forintot, vagyis kevesebb, mint 0,1 százalékot veszített értékéből, így 5 050 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK