A Budapesti Értéktőzsdén a korábban megszokotthoz képest átlagos forgalom volt tapasztalható: összesen 6,1 milliárd forint értékben születtek kötések. A börze vezető indexe, a BUX közel 54 ponttal, azaz 0,7 százalékkal nőtt és 7 968,26 ponton állt meg. A blue chipek közül a Matáv papírja volt a favorit: a nap legnagyobb forgalma mellett árfolyama 1,9 százalékkal emelkedett és 858 forinton állt meg. A Richter papírja forgott 15 000 forinton is, zárásra mindössze 5 forinttal maradt alatta: a 14 995 forintos zárókurzus 1,0 százalékos emelkedést takar. Riválisa, az Egis részvénye azonban 1,4 százalékot veszített értékéből, így árfolyama 13 800 forinton fejezte be a napot. A Mol-papír 0,9 százalékkal növelte értékét, így kurzusa 5 350 forintra módosult. A blue chipek közül egyedül az OTP-papír árfolyama csökkent: 0,1 százalékkal 2 252 forintra. A napközben másfél órára felfüggesztett Mezőgép részvénye iránt nem mutatkozott kiugró érdeklődés, kurzusa így is 4,1 százalékkal 1 150 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!