BÉT: csak az OTP emelkedett

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX szerdán 100 pontos mínuszban fejezte be a napot. A blue chipek közül egyedül az OTP kurzusa tudott emelkedni.
Kummer Krisztián, 2003. január 8. szerda, 16:59
Fotó:

A budapesti börzén a keddihez hasonlóan szerdán is igen lanyha volt a kereskedés: alig 3,1 milliárd forint értékben születtek kötések. A BUX 100,2 ponttal, vagyis 1,3 százalékkal esett és 7 809,25 ponton zárt. A vezető részvények közül egyedül az OTP tudta növelni értékét. A hitelintézeti papír árfolyama 0,7 százalékkal 2 235 forintra emelkedett. A legnagyobb esést a Matáv-részvény produkálta, melynek kurzusa 3,4 százalékkal 835 forintra zuhant. Szintén sokat veszített értékéből a Richter részvénye, mely nap végére 2,9 százalékkal ért kevesebbet, mint kedden záráskor, ami 14 420 forintos árfolyamot jelent. A Mol-papír kurzusa enyhe süllyedéssel megúszta a napot: 0,2 százalékos csökkenéssel 5 270 forintra módosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK