Csendes nappal kezdte a hetet a Budapesi Értéktőzsde. Alig 2,5 milliárd forintos forgalom mellett a BUX 3,4 ponttal, azaz 0,04 százalékkal esett és 7 353,49 ponton zárt. A blue chipek közül egyedül az OTP részvénye volt képes erősödni, a hitelintézet papírjának árfolyama 1,7 százalékkal emelkedett és 2 100 forinton állapodott meg. A Mol részvényének kurzusa mintegy 60 forintos sávban mozgott napközben, ám a nap végére visszaállt pénteki zárószintjére, azaz 5 225 forintra. A Matáv papírja a német anyacég, a Deutsche telekom körüli pletykák miatt szenvedett el 2,3 százalékos árfolyamveszteséget, értéke ezzel 771 forintra mérséklődött. A gyógyszeripari részvények is az indexét maghaladó mértékben veszítettek értékükből, a Richter-papír 0,5, az Egis 0,8 százalékot. Ezzel előbbi árfolyama 13 080m íg utóbbié kereken 12 000 forintra módosult.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!