BÉT: enyhe emelkedéssel zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX csütörtökön 0,3 százalékkal emelkedett. A blue chipek eltérően fejezték be a napot.
Kummer Krisztián, 2004. december 2. csütörtök, 17:46
Fotó:

Csekély erősödéssel zárt a BUX, pedig a mutató hektikus ingadozással kezdte a napot. Az irányadó index délelőtt közel 100 pontos mínuszban is volt, a 14 366 pontos záróeredmény azonban a napi maximumhoz állt közel. A vezető részvények közül az OTP és a Matáv 1,0, illetve 1,2 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot, így előbbi 5 450, utóbbi 794 forinton zárt. A Mol ezúttal a vesztes oldalra került, a nap végi 12 480 forintos szint 0,5 százalékos esést takar. A Richter árfolyama is mérséklődött, 0,4 százalékkal 22 800 forintra csúszott vissza. Az Egis 10 890 forintos záróára 0,1 százalékos mérséklődést jelent. Lanyhult a forgalom a BorsodChem-piacon, a vegyipari részvény kurzusa 0,5 százalékkal 1 880 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK