A BUX-ot elsősorban a 2,4 százalékkal 5 095 forintra dráguló Mol húzta fel, miközben a bolgár tendertől elálló Matáv részvényei közel fél százalékkal 895 forintra, az OTP-papírok pedig 0,3 százalékkal 2 200 forintra - a tegnapi, több mint egymillió darabos átkötés árfolyamára - erősödtek. Nagyot estek ugyanakkor a vezető gyógyszer- és vegyipari papírok: a Richter másfél százalékkal 15 900-ra, az Egis 1,3 százalékkal 15 000-re, a BorsodChem 1,9 százalékkal 5 200-ra, a TVK pedig 3,5 százalékkal 3 615 forintra zuhant. A tech-papírok kisebb-nagyobb mértékben drágultak, a prímet az Antenna vitte, amely 5,4 százalékkal 2 550 forintra ugrott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!