BÉT: felhúzta Európa a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe a nyugat-európai mutatók erősödésének oldalvizén egy százalékkal nőtt. A vezető részvények mindegyike növelte értékét.
Kummer Krisztián, 2003. március 13. csütörtök, 17:21
Fotó:

A budapesti börze forgalma minimális, alig 3,0 milliárd forintos volt, annak ellenére, hogy napközben a Zalakerámia és a Borsodchem is meglepetéshírekkel szolgált a piacon. A BUX 70,47 ponttal, azaz 1,0 százalékkal 7 271,17 pontra hízott. A vezető részvények közül a Mol kiugró teljesítményt prudukált. Az olajipari részvény kurzusa 1,9 százalékkal 4 890 pontra nőtt. A Matáv papírja 0,8 százalékkal növelte értékét, így árfolyama 719 forinton állapodott meg. Az OTP kurzusa mindössze fél százalékkal tudott erősödni, ezzel 2 257 forinton fejezte be a napot. A Richter és az Egis 0,7, illetve 0,9 százalékkal emelkedtek, így előbbi árfolyama 14 450, míg utóbbié 6 750 forinton zárt. A Zalakerámia-részvényt napközben felfüggesztették, mivel bejelentette, hogy az Arago-nál lévő mintegy 29 százalékos pakettje a Gazprom érdekeltségébe került. Miután délután visszaengedték a papírt a piacra árfolyama 2,2 százalékkal 1 405 forintra nőtt. A Borsodchem-részvény viszont délután több mint két órára került felfüggesztésre, miután napvilágot látott, hogy áprilisban egy 29 százalékos BC-pakett cserél gazdát.
A papír kurzusa 5,1 százalékkal 5 560 forintra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK