A forgalom megugrását szinte csak három nagy papír érzékelte: a 3,2 százalékkal 950 forintig dráguló Matávból 5,2 milliárd forintnyi cserélt gazdát, de hárommilliárd feletti forgalom volt a Mol- és az OTP-részvényekből is. Az olajtársaság papírjai 5,2 százalékkal 4900 forintra drágultak, a kedvező eredményről beszámoló bank részvényei pedig 4,2 százalékkal 15 990-re emelkedtek. A Richter nem követte a trendet, az 1,1 százalékos gyengülés 15 400 forintos záróárat eredményezett, de gyengült az Egis is, 0,4 százalékkal 11 200-ra. A vegyipari részvények többsége is a vesztes oldalon állt: a csalódást keltő eredményt felmutató BorsodChem papírjai 4,8 százalékkal 4 275 forintra zuhantak, a TVK pedig 2,9 százalékkal 3 015-re esett. A NABI sem hozta a várt nyereséget, ám itt a befektetők a vétel mellett döntöttek, így a buszgyártó részvényei 3,1 százalékkal 3 690 forintra drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!