A pénteki amerikai zuhanás után lefelé nyitottak hétfőn az európai piacok, köztük a BÉT is. Bár a két héttel ezelőtti látványos bessz után a múlt hét folyamán végig kitartott a BUX 7 000 pont felett, hétfőn 200 pontos veszteséggel jóval a lélektani határ alá: 6 857,99 pontra zuhant. Az esést a Matáv és a Richter papírok vezették. Előbbi árfolyama 3,7, míg utóbbié 3,8 százalékot esett, ezzel 750 illetve 12 500 ponton zártak. A Mol 2,4, míg az OTP részvények kurzusa 2,6 százalékot esett, árfolyamuk ezzel 4 320 illetve 1991 forintra módosult.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!