BÉT: itt is a távközlés volt a nagy vesztes

A nemzetközi piacokon tapasztalható távközlési bessz a Matáv BÉT-en jegyzett papírjait sem hagyta érintetlenül, s főként a magyar telekomcég részvényei húzták le a BUX-ot. A mutató több mint másfél százalékos esést követően 7 913,77 ponton fejezte be a hét utolsó kereskedési napját, a börze forgalma 4,35 milliárd forintra rúgott.
Ádám Viktor, 2002. június 14. péntek, 17:43

A forgalomból közel egyenlő arányban részesedtek a Matáv- és az OTP papírok, a részvényekre megközelítőleg másfél-másfél milliárd forint értékű kötés jött össze. A Matáv 4 százalékkal 866 forintra zuhant, az OTP háromnegyed százalékos süllyedést követően 2 190 forinton zárt. A Mol szerény, 0,1 százalékos gyengüléssel 5 100 forinton fejezte be a napot. A vezető gyógyszerrészvények eltérő mértékben veszítettek értékükből, a Richter 2,5 százalékkal 15 605 forintra esett, az Egis árfolyama pedig kétharmad százalékkal 14 900 forintra csökkent. A tech-papírok jelentősebb veszteséggel zártak, a Synergon kurzusa 3,6, az Antennáé 3,5, a Graphisofté pedig 2,3 százalékkal esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK