Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 2 százalékkkal 22 000 forintra, az MTelekom 0,48 százalékkal 836 forintra, a kamatérzékeny OTP 2,32 százalékkal 6140 forintra, a Richter 1,52 százalékkal 45 400 forintra süllyedt délután kettő órára.

14.00 órától újra megindult a kereskedés a Démász részvényeivel - a napok óta tartó felfüggesztést követően. Az ár tekintetében az ajánlatokra vonatkozó korlátozás +/- 15 százalékról 20 százalékra módosul. Erre vélhetően szükség is van, ugyanis az EDF ma megjelent nyilvános ajánlata részvényenként húszezer forintról szól, ami jelentősen meghaladja az árampapír legutóbbi tőzsdei záróárát.


A húszezer forintos ajánlati ár 22 százalékkal magasabb annál az összegnél, amelyet az EDF a tőkepiaci törvény alapján fizetni volna köteles, az augusztus 22-i BÉT-záróárat pedig 30 százalékkal múlja felül - közölte korábban az ajánlattevő.

Augusztus 23-án, mielőtt a felfüggesztésre sor került volna, 17 300-ig robbant az árfolyam - a pletykák már akkor is felvásárlásról szóltak. Ehhez az árhoz képest 15,6 százalékos többletet jelent az EDF-féle összeg.

Az anyacég-szinten egyesülési hírrel megtámogatott IEB részvényei kora délelőtt felfüggesztésig drágultak, azóta folyamatosan a limitnél jár, azaz 15 százalékos plusszal 4140-en forog. Január óta 80, az utóbbi egy hétben 20 százalékot emelkedett az Inter-Európa, a korábban is meglévő kivezetési spekulációknak immár valós tápot is adott a bejelentett Intesa-Sanpaolo egyesülés. A második és harmadik legnagyobb olasz bankcsoport fúziója a magyar bankszektort is átrendezheti. Ha az Intesa tulajdonában levő CIB összeolvad a Sanpaolo-érdekeltség Inter-Európával, akkor bizonyosan, de a fúzió nélkül is valószínűleg felmerülhet az IEB-részvények - ajánlat utáni - kivezetése a pesti parkettről.

A két, ma debütált újonc egyike, a Bookline délután továbbra is 900 forinton forog, a Graphisoft Park pedig 783-ra csúszott vissza délután 14 órára. Előbbi esetében reggel 910, utóbbinál 870 volt a csúcs

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!