A budapesti parketten az ünnepek előtti napokban sem lankad a kereskedési kedv: összesen 8 és fél milliárd forint értékben születtek ma kötések. A befektetők bizalma még tegnap fordult el a Mol-papírjától, mivel január elsején elmarad a várt gázemelés. Az olajipari értékpapír kurzusa 3,3 százalékkal csökkent és 5 295 ponton landolt. A Matáv részvénye 0,7, míg az OTP-é 0,2 százalékot veszített érékéből, így előbbi 825, míg utóbbi 2 220 forinton zárt. A Richter és az Egis papírok közti árfolyamai közti rés némileg kiszélesedett, miután előbbi 0,3, utóbbi viszont 1,4 százalékkal süllyedt; így 14 350, illetve 14 100 forinton fejezték be a napot. A szokottnál élénkebb érdeklődés mutatkozott a Pannonplast és a Danubius részvényei iránt, ám mindkét papír kurzusa a szerdai záróértékén maradt; a műanyagipari vállalat részvénye így 1 250, míg a szállodatársaságé kereken 4 000 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!