Tovább tombol az optimizmus a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX ismét újabb csúcsot állított be. Ami azonban fontosabb: az irányadó mutató egész nap szerdai záróértéke felett állt, s a nap végi 14 707 pontos eredmény (mely 1,3 százalékos emelkedést takar), alig 4 pontra maradt el a napi maximumtól. A húzóerőt elsősorban a Mol és az OTP papírjai szolgáltatták, hisz az olajpapír 1,5 százalékkal 12 540 forintig hízott, míg a bankrészvény árfolyama 2,1 százalékkal 5 665 forintra jutott. A Matáv ezúttal nem szerepelt jól: bár napközben 876 forinton is állt, fél ötkor a szerdaiaval megegyező 868 forinton fejezte be a napot. A Richter 21 900 forintos záróértéke 0,5 százalékos emelkedésnek felel meg. A jobbára alvó Freesoft délelőtt 2 000 forinton is cserélt gazdát nap végén azonban már csak néhány kisebb kötés született, jobbára 1 995 forinton. A Démász árfolyama több mint két százalékkal hízott, s már csak 5 forint választja el a 15 000-es határtól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!