BÉT: már megint csúcsok

A Mol gázüzletág-eladásának híre olaj volt a tőzsdei tűzre, az olajipari részvény pénteken 6,4 százalékkal drágult, s ezzel mind ő, mind a BUX új történeti csúcsra jutott.
Kummer Krisztián, 2004. november 5. péntek, 17:24
Fotó:

A Mol gázüzletág-eladásának híre robbanást okozott a Budapesti Értéktőzsdén, a nyitás után a BUX 13 700 pont felett is járt, a napi teljes forgalom pedig megközelítette a 18 milliárd forintot. A kedélyek ugyan némileg lehiggadtak délutánra, a mutató azonban így is több mint 200 pont előnyre tett szert és 13 620 forinton zárt. Az olajipari részvény értéke 11 730 forintra nőtt, ami 6,4 százalékos emelkedést takar. Az OTP szintén a nyertes oldalon zárt, árfolyama 1,0 százalékkal 4 950 forintra ugrott. A Matáv minimális 0,2 százalékos mínuszt könyvelhetett el, így 810 forintról várja a jövő heti folytatást. Az elmúlt napokban száguldó Richter-papírt utolérte a korrekció: kurzusa 2,6 százalékkal esett vissza, az utolsó kötés 22 800 forinton született. Szektortársa, az Egis hasonló mértékű esést volt kénytelen elkönyvelni, nap végén 9 695 forinton állapodott meg a jegyzés. A spekulációk nyomán a Pannon-Flax-szal történő kereskedést napközben fel is függesztették, a nap végi 924 forintos árfolyam csaknem 14 százalékos növekedésnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK