BÉT: Matáv-száguldás

Lassan, de biztosan emelkedik a pesti börze forgalma, ma 4,16 milliárd forintnyi kötés jött össze. A BÉT indexe - fittyet hányva a nemzetközi tőzsdéken az amerikai kiskerforgalom csökkenése miatt bekövetkezett süllyedésre - 0,7 százalékkal 8 038,2 pontra emelkedett, jórészt a Matáv drágulásának köszönhetően.
Ádám Viktor, 2002. június 13. csütörtök, 17:29

A távközlési cég részvényei 3,1 százalékkal 902 forintra ugrottak, s emelkedett a Mol árfolyama is, 1,3 százalékkal 5 105 forintra. A másik két vezető részvény kurzusa gyengült, az OTP-é közel negyed százalékkal 2 207 forintra, a Richteré pedig egyharmad százalékos süllyedéssel kereken 16 000 forinton zárt. Az Egis szintén délnek vette az irányt, s kétharmad százalékos veszteséggel 15 000 forinton fejezte be a napot. Nagyot estek a vegyipari részvények, a TVK 3,5 százalékkal 3 560 forintra korrigált, a BorsodChem pedig 7 százalékos zuhanással 4 745 forinton landolt. Az értékelhető forgalmat felmutató papírok közül a nap vesztese a Humet lett (-9,8 százalék, 37 forintos záróár), a legnagyobb drágulást pedig - 8,8 százalékkal - a 669 forinton záró Synergon produkálta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK