BÉT: megugrott az Egis és a TVK

A BÉT indexe hajszálnyi, kevesebb, mint egytized százalékos többlettel 7 305,96 ponton fejezte be a hét utolsó kereskedési napját. A tőzsdén kevesebb, mint 5 milliárd forint értékben születtek kötések.
Ádám Viktor, 2003. február 21. péntek, 17:10
Fotó:

A BÉT-en egyetlen papírra sem jött össze egymilliárd forintnál nagyobb forgalom. Az elmúlt két nap vesztese, az Egis lendületesen emelkedett.
A gyógyszergyártó részvényei 4 százalékos ugrást követően 7 750 forinton zártak, miközben a Richter-papírok a csütörtöki, 13 500 forintos szintre tértek vissza. Az OTP háromnegyed százalékkal 2 170 forintra erősödött, a Matáv eközben 0,9 százalékkal 775 forintra esett, a Mol pedig 0,7 százalékkal 5 055 forintra gyengült. A vesztesek listáját pénteken is a Humet vezette, a 4,8 százalékos zuhanás mögött ismét 2 darabos forgalom állt. A TVK ugyanakkor megelőzte az Egist, a vegyipari cég részvényei 8 százalékos ugrással 3 650 forinton várják a hétfői nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK