Alacsony, nem egészen 3 milliárd forintos forgalom jellemzte a hét első kereskedési napját a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX, bár napközben közel 150 pontos előnyben is állt, végül 88,91 ponttal, vagyis 1,2 százalékkal kúszott magasabbra és 7 371,47 ponton fejezte be a napot. A blue chipek közül Mol és az OTP részvénye erősödött jelentősebben - 1,4, illetve 1,6 százalékkal -, így előbbi árfolyama 5 285, míg utóbbié 2 170 forinton zárt. A Matáv részvénye 0,6 százalékkal növelte értékét, kurzusa 795 forintra módosult. Rendkívül gyenge volt az érdeklődés a "negyedik nagy", a Richter részvényei iránt, a kötések összértéke nem érte el a 300 millió forintot. A gyógyszeripari papír árfolyama 0,8 százalékos erősödés után 12 600 forinton állapodott meg. A profitriadót fújó Graphisoft részvényei kora délután 735 forintos árfolyamig zuhantak, ám zárásra a szoftvercég papírjainak kurzusa alig 0,5 százalékkal pénteki záróértéke alatt 758 forinton zárt. A NABI-papír árfolyama a mai rendkívüli közgyűlés határozatainak köszönhetően egy darabig szárnyaltak, de a záráskor regisztrált 3 910 forintos kurzus alig 0,3 százalékos erősödést jelent. A nap nyertesei a TVK és Zalakerámia papírok lettek. Előbbiek 6,0, utóbbiak közel 7 százalékos árfolyamnövekedést könyvelhettek el.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!