BÉT: nagyot esett a Richter

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX szemben az európai trenddel eséssel zárt - 0,9 százalékkal csökkent a szerdai szintjéhez képest. A Richter árfolyama napközben 14 000 forint alatt is járt.
Kummer Krisztián, 2003. január 9. csütörtök, 16:59
Fotó:

A budapesti börzén viszonylag élénk forgalom volt tapasztalható, összesen hét és fél milliárd forint értékben születtek kötések. A BUX napközben több mint három százalékos mínuszban is járt, zárásra azonban hátránya 69,15 pontra vagyis 0,88 százalékra olvadt, így a mutató 7 740,10 ponton állt meg. A vezető részvények közül egyedül az OTP-papír tudta növelni értékét: a hitelintézeti részvény kurzusa 0,2 százalékkal hízott és 2 240 forinton zárt. A Matáv és az Mol részvénye 0,6, illetve 1,7 százalékos árfolyamesést volt kénytelen elkönyvelni, így előbbi kurzusa 830, utóbbié pedig 5 180 forintra módosult. A legnagyobb veszteséget a blue chipek közül a Richter papírja volt kénytelen elkönyvelni, melynek árfolyama 2,5 százalékkal zuhant és 14 060 forinton zárt. Riválisa az Egis-részvény ellenben 0,8 százalékkal tudta növelni értékét, zárókurzusa 13 595 forinton alakult ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK