BÉT: nagyot esett a Richter

A Budapesti Értéktőzsdén közepes forgalom mellett több mint 100 pontos mínusszal zárt a BUX. A blue chipkek közül a nap vesztese a Richter lett, a Mol papírja viszont kis süllyedéssel úszta meg a besszt.
Kummer Krisztián, 2003. január 24. péntek, 16:59
Fotó:

A budapesti börzén a hét utolsó napján közepes 4,7 millird forintos forgalom mellett a BUX 105,24 ponttal, vagyis 1,35 százalékkal gyengülve 7 674,00 ponton zárt. A vezető részvények közül a legnagyobb érdeklődés az OTP-t övezte. A hitelintézei papír árfolyama 1,5 százalékkal csökkenve 2 265 forinton zárt. A Mol részvénye a bessz ellenére aránylag kis veszteséggel úszta meg a napot, 5 225 forintos zárókurzusa 0,3 százalékos gyengülésnek felel meg. A Richter részvénye nem volt ilyen szerencsés, árfolyama 2,1 százalékkal gyengülve 13 670 forinton zárt. A Matáv papírjának kurzusa 1,4 százalékkal csökkent és 821 forinton állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK