BÉT: negatívba fordult valamennyi blue chip

A kezdeti bizonytalankodás után egyértelműen a negatív tartomány felé vette az irányt a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe. A BUX délben 26 ponttal hétfői értéke alatt 7179 ponton állt.
NAPI Online, 2003. március 11. kedd, 12:06
Fotó:

A nyitás óta eltelt időben veszteségbe fordult a Mol jegyzése, az olajipari részvényért délben 4770 forintot, hétfői áránál 15 forinttal kevesebbett fizettek. A Deutsche Telekom-részvények drágulása ellenére esik a Matáv kurzusa, a távközlési papír eddig 5 forintot veszített értékéből. A gyógyszerpapírokkal is előző áruk alatt kereskednek, a Richter 14 205, az Egis 6 630 forinton cserél gazdát. A vezető részvények közül egyedül az OTP erősödik, a bankpapír árfolyama eddig egy százalékkal kapaszkodott feljebb.
Váratlan eladási hullám nyomja lefelé az áramszolgáltatók kurzusát, a Titász 190, a Démász 225, az Elmü 100 forintot veszített értékéből. A tulajdonosi hacok felfelé hajtják a Pannonplast árfolyamát, a műanyagipari részvény 15 fornttal drágult eddig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK