BÉT: négy cég kapott büntetést

Négy cégre szabott ki 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója, mivel nem tettek eleget a közzétételi kötelezettségeiknek - a határozatok pénteken jelentek meg a tőzsde honlapján.
MTI, 2014. július 11. péntek, 18:54
Fotó: Napi.hu

A Pannon-Flax Nyrt. 500 ezer forintos bírságot kapott, mivel az éves jelentését május 29-én, közel egyhónapos késéssel tette közzé a tőzsde honlapján.

A Csepel Holding Nyrt. büntetése 100 ezer forint, mivel a közgyűlés írásos előterjesztését nem a meghívóval együtt, hanem csak a közgyűlés napján tette közzé.

A TR Investment Nyrt. 1 millió forintos bírságát több közzétételi kötelezettség megszegése indokolta. Így az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjainak javadalmazását 15 nappal később, április 15-én tette közzé a tőzsde honlapján. Egyáltalán nem tette közzé a közgyűlésre készült írásos előterjesztést, és 5 napot késett az éves jelentéssel is, mivel csak május 5-én tette közzé azt. Összefoglaló jelentést pedig a mai napig nem jelentetett meg.

A Hun Mining Nyrt.-re kiszabott bírság szintén 1 millió forint volt. Ez a társaság a mai napig nem rendelkezik elfogadott éves beszámolóval. A május 9-én megtartott közgyűlés határozatait egy nappal később publikálta. Az időközi vezetőségi beszámoló és a negyedéves jelentés is hiányzik mind a mai napig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK