BÉT: profitkivét a Mol-piacon

A múlt heti látványos száguldás után korrekcióval kezdődött a hét a Budapesti Értéktőzsdén: a BUX fél százalékos mínuszban zárt, miután a Mol-befektetők egy része realizálta az elmúlt napokban szerzett hasznát.
Kummer Krisztián, 2004. november 8. hétfő, 17:31
Fotó:

Bár magasan kezdett hétfőn a BUX, a mutató nem tudta tartani pozícióját, a Mol és a Richter piacán megjelenő eladók ugyanis mélyre nyomták az árfolyamokat. Az irányadó index 67,72 pontos, vagyis 0,50 százalékos eséssel 13 552,57 pontra esett.
A 8,6 milliárdos forgalom több mint harmadát az OTP-papírok feletti kötések adták, a hitelintézeti részvény azonban 4 950 forinton stagnált, s nem mozdult a Matáv sem 810 forintos szintjéről. A Mol árfolyama 0,9 százalékkal 11 630 forintra esett vissza, míg a Richter kurzusa 2,0 százalékkal 22 350 forintra mérséklődött. Az Egis kurzusa 0,4 százalékkal 9 655 forintra mérséklődött. Tovább tart azonban a Pannon-Flax-rally: a papír újabb 4,4 százalékkal drágult, így már 965 forintot ér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK