A legnagyobb forgalmat a jó eredményről beszámoló Mol részvényei mutatták fel, miközben az olajpapír 22910 forintos záróárfolyama csak hajszállal múlta felül a szerdai szintet. A Telekom 900 forinton stagnált, az OTP 1,0 százalékkal 6140 forintra süllyedt, míg a Richter 2,5 százalékkal 42 525 forintra esett. Utóbbi kisebbik szektortársa, az Egis ezzel szemben drágult, 0,7 százalékkal 30 605 forintra, amiben közrejátszhattak a céggel kapcsolatos erős nyereségvárakozások is. A nyertesek közé iratkozott fel a BorsodChem is, a vegyipari részvény 0,2 százalékkal 2845 forintra javított. A tegnap nyilvános vételi ajánlattal megtámogatott Danubius lefelé korrigált, 0,4 százalékkal 5975 forintra süllyedt. Robbant ugyanakkor a Globus kurzusa, az árfolyam 15 százalékkal 461 forintra ugrott. A Freesoft hatalmas veszteségét a techpapír 3,7 százalékos zuhanásával honorálta a piac.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!