BÉT: rossz nap a gyógyszerszektorban

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe az egész napos stagnálás után zárásra bezuhant és 1,3 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A blue chipek mindegyike gyengült.
Kummer Krisztián, 2003. március 3. hétfő, 16:59
Fotó:

A forgalom az utóbbi időkhöz hasonlóan meglehetősen lanyha volt, alig 3,6 milliárd forint értékben születtek kötések. A BUX alig egy órával zárás előtt még csak 20 pontos mínuszt mutatott, délután fél ötre azonban a hátránya 92,76 pontra, azaz 1,30 százalékra módosult, így a mutató 7 119,38 ponton zárt.
A vezető részvények közül a Matáv sokáig a nap egyetlen nyertese volt, végül azonban a távközlési papír kurzusa 736 forintig csökkent - ami 0,8 százalékos esésnek felel meg. A Mol részvénye 0,9 százalékot veszített értékéből, árfolyama 4 830 forintra mérséklődött. Az OTP-papír kurzusa 1,5 százalékkal 2 172 forintra esett.
Fekete napot zárt a gyógyszerszektor. Az Egis-részvény tovább folytatta mélyrepülését, árfolyama 4,3 százalékkal 6 645 forintra zuhant. Legnagyobb riválisa, a Richter papírja ugyanakkor 1,8 százalékot veszített értékéből, így 13 600 forintról várja a keddi nyitást. A Humet kurzusa minimális adásvétel mellett 2,7 százalékkal 109 forintra szelídült.
Jó napot zárt ellenben a NABI, miután a várható amerikai buszbeszerzések magasba emelték a papírját. A részvény árfolyama 3 265 forintig nőtt - ami 4,3 százalékos erősödésnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK