A BUX-ot főként a mintegy 3 százalékkal dráguló Richter és Mol húzta fel: a gyógyszergyártó papírjai 15 970 forintra, az olajipari cég részvényei pedig 3 760 forintra ugrottak. A parkett forgalmának több mint harmadát adó Matáv napközben 687 forinton is járt, ám zárásra a komoly emelkedésből 0,9 százalékos százalékos erősödés maradt, s a záróár 665 forint lett. Csökkent ugyanakkor az OTP kurzusa, 0,1 százalékkal 13 750 forintra, miközben három - említésre méltó forgalmú - részvény árfolyama is 10 százalék feletti emelkedést produkált. A Humet 13,9 százalékkal 82 forintra, a Synergon 14,8 százalékkal 287-re, a Graboplast pedig 15 százalékkal 1 507-re ugrott fel. Ez utóbbi hátterében vélhetőleg az áll, hogy a Wallis többségi és a Graboplast menedzsmentjének kisebbségi tulajdonában álló ABC Befektetési Rt. nyilvános ajánlatot tett a Graboplast valamennyi szavazati jogot biztosító törzsrészvényére, 1 800 forintos árfolyamon.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!