Bár a késő délelőtti, kora délutáni időszakban még nem volt egyértelmű, folytatódik-e a bessz a Budapesti Értéktőzsdén, az utolsó fél óra azonban egyértelművé tette, hogy a befektetők inkább vásárolni szándékoznak. A lelkesedés minden blue chip árfolyamán meglátszott. Az OTP ugyan alig 0,7 százalékkal növelte értékét (s jutott 7 050 forintra), a Mol azonban 3,3 százalékkal 16 000 forintra jutott. A Matáv 952 forintos kurzusa 1,2 százalékos drágulást takar. A gyógyszerszektorban a Richter 1,5, az Egis 1,8 százalékkal drágult, így előbbi 26 900, utóbbi 17 700 forinton fejezte be a napot. Az FHB 3,5 százalékkal kereken 15 000 forintra hízott, a BorsodChem jegyzése azonban 0,4 százalékkal 2 586 forintra esett vissza.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!