A budapesti parketten élénk, 7,5 milliárd forintos forgalom mellett 36 pontos csökkenéssel zárt a BUX annak ellenére, hogy a délelőtt folyamán még több mint 60 pontos előnyben állt. A 7 983,79 pontos záróérték 0,5 százalékos esésnek felel meg. A vezető részvények közül a legnagyobb, közel 3 milliárd forintos forgalmat az OTP-részvény könyvelhette el. A hitelintézeti papír árfolyama 0,2 százalékkal mérséklődött és 2 225 forinton zárt. Szintén 0,2 százalékos gyengülést regisztrálhatott a Matáv-részvény kurzusa, mely ezzel 906 forintra módosult. Nem volt ilyen szerencsés a Mol papírja, mivel árfolyama 1,1 százalékkal esett vissza és 5 500 forinton állapodott meg. A Richter szintén 1,1 százalékos kurzuscsökkenést volt kénytelen elkönyvelni, így a gyógyszeripari részvény záráskor 13 450 forintot ért. A nagy rivális Egis viszont a bessz ellenére 14 750 forinton zárta a napot, ami 1,0 százalékos árfolyamnövekedést jelent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!