A börze irányadó indexe, a BUX kedden 85,32 ponttal, vagyis 1,1 százalékkal erősödött és 7 876,75 ponton fejezte be a napot. A délutáni emelkedésben nagy szerepet játszott a Richter részvénye. A gyógyszeripari papír árfolyama egész nap 14 000 forint alatt forgott, ám az utolsó fél órában egészen 14 195 forintig tornázta fel magát, ami 2,1 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz képest. Szektortársa az Egis részvényének kurzusa továbbra is 13 000 forintot ér. A Mol és az OTP papírja egyaránt 1,7 százalékkal növelte értékét, így előbbi árfolyama 5 340, utóbbié pedig 2 350 forintra módosult. A blue chipek közül egyedül a Matáv-részvény értéke csökkent. A távközlési papír kurzusa 0,5 százalékkal csökkent és 830 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!