Betéti tendert tartott az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán megtartott betéti tenderén a meghirdetett mennyiségben, 25 milliárd forint értékben fogadott el banki ajánlatot a benyújtott 132 milliárd forintból három hónapos futamidőre - írja az MTI a jegybank közlése nyomán.
Szász Péter, 2017. október 25. szerda, 21:23
Fotó: Napi.hu

Ez - figyelembe véve az 50 milliárd forintos lejáratot - 25 milliárd forintos azonnali kiszorításnak felelt meg, amivel a három hónapos betéti állomány 275 milliárd forintra csökkent.

A monetáris tanács szeptember 19-i ülésén 75 milliárd forintban korlátozta a három hónapos betét 2017. év végi állományát. A testület értékelése szerint a három hónapos betéti korlátozás betöltötte szerepét, a 75 milliárd forintos mennyiségi korlát nem csökken tovább. A jövőben a forintlikviditást nyújtó swapeszközök állományának és lejárati szerkezetének a jelentősége felértékelődik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK