Az emelkedés a Mol jó szereplésének tudható be, ami mögött két ok is meghúzódhat. Egyrészt a cég jó negyedéves számaira is spekulálhattak a befektetők, másrészt az olaj árfolyamának növekedése is segítette az árfolyam felívelését. A  Mol ezeknek betudhatóan 3,1 százalékkal 23 300 forintra drágult a részvény, igaz csupán 2,7 milliárd forintos forgalom mellett. Ezzel ellentétesen az OTP volt, ami visszafogta a nagyobb emelkedést. A részvény szempontjából kedvezőtlen hír volt, hogy a kormány 160 forintos árfolyam akarja rögzíteni a frankhitelesek törlesztését, ráadásul erre a svájci frank árfolyama 215 forintig szaladt el napközben. Mindez eladási hullámot okozott a bankrészvény árfolyamában, ami azt jelentette, hogy napi mélypontján 6100 forinton zárta a napot az OTP, ami 1,5 százalékos mínuszt jelentett.

Az egész napot pluszban töltő Magyar Telekomot is zárásban húzták le mínuszba. Az osztalékrészvény így 0,2 százalékkal 536 forintra esett vissza. A Richter is pluszban volt az utolsó pillanatokig, az utolsó percek lekötése azonban ezt a részvényt sem kerülte el. A gyógyszergyártó ennek betudhatóan esett 0,6 százalékkal 35 605 forintra. Ezzel szemben az Egis 0,5 százalékkal 19 100 forintra emelkedett.

A BUX így az utolsó pillanatban a 0,8 százalékos pluszból 0,3 százalékos emelkedésig csúszott vissza, ami 23 058 pontot jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!