Betett az olajár az amerikai tőzsdének

Csökkentek pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, elsősorban amiatt, hogy az energiaipari részvények árfolyamára rányomta bélyegét az olaj árának világpiaci csökkenése.
MTI-Eco, 2016. szeptember 23. péntek, 22:51
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,7 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,57 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,63 százalékkal esett pénteken. A szakértők véleménye szerint profitkivétel a csökkenés oka.

A részvénypiaci befektetők jó hetet tudhatnak maguk mögött - az amerikai jegybank kamattartó döntésének köszönhetően -, pénteken realizálták az elért profitot.

A nap vállalati híre, hogy állítólag a Google és a Salesforce szoftvercég is érdeklődik a Twitter felvásárlása iránt. Az üzenetküldő és mikroblog-szolgáltató részvényei a 2013-as tőzsdei bevezetés óta nem látott mértékben, 18 százalékkal drágultak, ami rá is fért a papírokra, mert 2015 tavasza óta több mint 50 százalékot veszítettek az értékükből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.09.25 23:02

Az amerikai tőzsdének minden betesz, mégis a csillagok közt járnak már a részvényárak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html