A BUX minimális 0,2 százalékos eséssel 23 036 pontra csökkent hétfőn, ami viszonylag jó teljesítményt jelent, főleg figyelembe véve, hogy pénteken és hétfőn sem szerepelt fényesen az amerikai tőzsde. A magyar piacon viszont az érdektelenség hiánya miatt sem komoly eladó, sem komoly vevő nem volt, amit jól mutat, hogy a legnagyobb forgalmat produkáló OTP is csupán 2,8 milliárd forintos forgalmat produkált, ami nagyon alacsonynak tekinthető.

A bankrészvény egyébként szintén nagyon jól szerepelt a nemzetközi banrészvényekhez képest, hiszen például az amerikai bankok a várható szigorúbb szabályozások miatt több mint 2 százalékot estek hétfőn. Az OTP viszont még emelkedni is tudott igaz csupán 0,3 százalékos mértékben ami 5990 forintos záró árat jelentett. a bankrészvény napközben 6000 forint felett is megfordult, azonban a nap végére az amerikai piacok elbizonytalanították a befektetőket.

A Mol hasonló mértékben 0,2 százalékkal drágult, annak ellenére, hogy az olaj árfolyama csökkent. A záró ár 23 335 forint lett.

A Magyar Telekom értéke viszont egyáltalán nem változott, ami talán nem is csoda, hiszen az osztalékzselvény levágása után a nyáron hírek hiányában sokszor fordul érdektelensége a részvény árfolyama.

A gyógyszergyártókat azonban még mindig nem szeretik a piacon, mivel még mindig nem lehet pontosan tudni, milyen mértékű elvonások érintik majd e cégeket. Ennek hatására eshetett a Richter több mint 2 százalékkal 34 400 forintra. Az Egis 0,8 százalékkal csökkent, ez 19 430 forintos utolsó árat takart.

A kisebb részvények közül az E-Star volt a sztár, amely 4,2 százalékkal 11 300 forintra drágult.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!