Betörtek a mínuszok Budapestre

A BÉT indexe nem tudta átvenni a vezető nyugat-európai és New York-i tőzsdemutatók lendületét.
Napi.hu, 2014. április 28. hétfő, 17:14
Fotó: Napi.hu

A délelőtti erősödést követő lejtmenet után nem tudott talpra állni a BUX, a BÉT indexe 0,2 százalékos veszteséggel 17 540,66 ponton zárt a rövid hét első kereskedési napján.

A forgalom oroszlánrészét adó OTP-ből 3,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, a 4181 forintos záróár 1,3 százalékkal múlta felül a múlt péntekit. A Mol ezzel szemben 2 százalkkal 12 935 forintra esett, a Telekom 1 százalékkal 313-ra süllyedt, a Richter pddig 0,7 százalékkal 3840 forintra erősödött.

Ehhez képest a nyugat-európai börzék fél százalék körüli pluszban szándékozták befejezni a kereskedést, míg a New York-i mutatók a pesti zárás idején 0,1-0,5 százalék közötti többletnél jártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK