A kora délután még pluszban lévő részvényindexek pirosba váltottak, bár a frankfurti mutatónak sikerült visszatérnie a pozitív tartományba. A DAX így 0,2 százalékos többlettel 5788 ponton zárt, míg a Footsie 0,1 százalékkal 5342 pontra süllyedt, a CAC-40 pedig hajszálnyi veszteséggel 3828 ponton fejezte be a kereskedést. Londonban a bányatársaságok részvényei - a fémárak emelkedésének köszönhetően - a nyertesek közé iratkoztak fel, miközben az építőanyag-iparban működő Wolseley és az outsourcinggal foglalkozó Capita részvényei a csalódást keltő gyorsjelentés miatt kerültek lejtőre. A Marks & Spencer befektetői örömmel fogadták, hogy a cégnek sikerült leigazolnia a vezérigazgatói posztra a Morrison Supermarkets első emberét. A Cadbury ázsióját eközben az emelte, hogy a Hershey és a Ferrero is közölte, megfontolják, hogy pályázzanak-e az édesipari cégre, amely épp a Kraft Foods felvásárlási ajánlata elől igyekszik kitérni. Frankfurtban kisebb-nagyobb pluszt értek el az autógyártók részvényei, de hasonló volt a helyzet Párizsban is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!