A 200 napos mozgóátlag alá szúrt be az euró árfolyam a a forinttal szemben, ez már a 200 napos mozgóátlag alatt van (az exponenciális mozgóátlag pont 292-nél), A hirtelen megindult erősödés egyértelműen a Barroso-Orbán találkozónak köszönhető, kérdés, meddig tarthat.

Hosszabb távon nagyon kedvező a kép a forint számára abból a szempontból, hogy a 300 forintos szint a keresztárfolyamban, mint első jelentős ellenállás megfogta az euró drágulását, s ezzel nem tört meg a január eleje óta tartó alacsonyabb csúcsok, alacsonyabb mélypontok sorozat, sőt a korábbi támaszként funkcionáló szintnek ellenállásként is sikerült megmutatnia erejét. A keresztárfolyam jelenleg egy olyan trendvonallal küzd, amelynek első pontjait még tavaly július végén alakította ki az árfolyam, majd az utóbbi hónapokban folyamatosan gátolta a forint erősödését az euróval szemben.

A grafikonon a 295,5 és a 299,9 közötti zónában egy sávozás volt megfigyelhető az utóbbi időszakban, az ebből történt kitörés célára valahol itt, 291 és 292 forint között található, ebből tehát nem következik további erősödés. Ha tovább jutna az árfolyam, akkor első körben 288, majd 285 forint magasságában várják támaszként az árfolyamot a korábbi mélypontok.

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!