Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető papírok közül az OTP vesztesége volt a legszámottevőbb. A bankpapír árfolyama - a nap közben a forinttal szemben mindenkori csúcsa közelébe erősödő svájci frank árnyékában - 2 százalékkal 5016 forintra olvadt, záró értéke így csak hat forinttal múlta felül a napi mélypontot.

A bukóban a hitelportfólió minősége felőli befektetői aggodalmakon túl az is közrejátszhatott, hogy a Fitch az OTP Bank támogatási osztályzatát az eddigi 2-ről 3-ra változtatta, illetve megerősítette az orosz leány, az OTP Russia hosszú lejáratú adósságának "BB" osztályzatát, negatív kilátással.

A frank gyengülése a szektortárs FHB jegyzésén is meglátszott, a kisebbik bankpapír 1,2 százalékkal 954 forintra értékelődött le.


Alulteljesítőnek bizonyult a Richter is, amelyre zárásban másfél szálzalékkal szerdai záróértéke alatt, 42 500 forinton szültett az utolsó kötés.

Az Egis ellenben 0,6 százalékkal 20 085 forintra tudott visszakapaszkodni, igaz, forgalma a 14 millió forintot sem érte el.


A pluszos nyitásban még 517 forintot érő Telekom nem tudta tartani előnyét, közel 0,6 százalékos veszteséggel 513 forintra rontott.

A blue chipek közt egyedüliként a Molnak sikerült javítania, amely csütörtöki 0,85 százalékos erősödésével 20 775 forintra javított.


A vesztesek közé iratkozott fel a Zwack-részvény is, amelynek árfolyama 1,75 százalékkal 12 900 forintra csökkent.

A kisebb papírok teljesítményét követő BUMIX azonban ezúttal jobban teljesített nagytestvérénél, 0,3 százalékos vesztesége 1917 pontos záróértéket takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!